Yritysesittely ja historia

Kontram

 

Olemme yksi Suomen johtavia automaation ja  mittaustekniikan tuote- ja ratkaisuntarjoajia. Toimitamme suomalaiselle teollisuudelle ja vientiin luotettavia ja teknologisesti innovatiivisia osia ja kokonaisuuksia automaation ja mittaustekniikan eri osa-alueilla. Tavoitteenamme on aina löytää ja tuottaa asiakkaillemme ratkaisuja, joilla he voivat parantaa omaa kannattavuuttaan, helpottaa työtään ja edelleen tuottaa mahdollisimman mutkattomasti omien asiakkaittensa arvostamia asioita.

Toimintamme perustuu asiakaslähtöiseen myyntiin ja ammattitaitoiseen myyntihenkilöstöön sekä tehokkaasti toimivaan logistiseen toimintaympäristöön. Tarkoituksenamme on aina kehittää pitkäkestoisia yhteistyösopimuksia sekä asiakkaiden, päämiesten että henkilökunnan kanssa.

Tuotemyynnin ohella laaja ja ammattitaitoinen Teknisen palvelun ryhmämme pystyy auttamaan asiakkaitamme niin varaosakysymyksissä kuin huolto-, käyttöönotto- ja projektinhallintatyöskentelyssä. Kokonaisuutena toimitammekin monille asiakkaillemme projektin osien kokonaishallintaa siten, että he voivat keskittyä omimmaksi kokemaansa ydintoimintaan.

Olemme osa kansainvälistä Indutrade-konsernia, joka koostuu useista itsenäisistä teknistä kauppaa harjoittavista yrityksistä.

Historia

Kontram Oy on perustettu vuonna 1966.  Alkuperäisenä liikeideana oli tuoda maahan instrumentoinnin kenttälaitteita ja automaatiotuotteita suomalaisen prosessiteollisuuden käyttöön. Myöhemmin toimintaa laajennettiin, ja Kontram  ryhtyi toteuttamaan isoja projekteja ”avaimet käteen” periaatteella.

Vuonna 1987 Kontramin omistaja vaihtui, ja samalla uudistettiin yrityksen liikeidea. Päämiesten lukumäärää ja tuotevalikoimaa on vuosien varrella kasvatettu hallitusti muuttuvien markkinoiden tarpeisiin, mutta osa päämiehistä on ollut edustettuina yrityksen perustamisesta lähtien.

Kuluneiden vuosien aikana Kontram Oy on tullut tunnetuksi erityisesti prosessiteollisuuden mittaus- ja säätölaitteiden toimittajana. Nykyisin tuotevalikoimaan kuuluu myös testaus- ja mittauslaitteita, sähkökomponentteja sekä käyttötekniikan tuotteita.

Kontramin pääkonttori sijaitsee nykyisin Vantaalla, mutta sen myyjät toimivat aktiivisesti myös Tampereelta, Lappeenrannasta, Äänekoskelta ja Oulusta käsin.