VEGA on maailman johtava pinnanmittausten valmistaja. Yritys kehitti ensimmäisenä mikroaaltotutkan 2-johdin periaatteella vuonna 1997 ja on ollut tämän jälkeen pinnanmittaus-alan teknologiajohtaja. VEGA toi ensimmäisenä markkinoille 80 GHz:n mikroaaltotutkan. Nykyään suurin osa pinnanmittaussovelluksista toteutetaan kyseisellä tekniikalla.
Tutustu asiakastarinaamme tästä: Kontram & FAZER Mylly pinnanmittaukset.
Kosketuksettomassa pinnanmittauksessa mikroaaltoimpulssit johdetaan antennin kautta mitattavaan säiliöön. Mitattavan aineen pinnasta heijastunut kaiku palaa takaisin antenniin ja valonnopeudella kulkevan aallon kulkuaika mitataan. Mikroaaltotutka on luotettava ja helppokäyttöinen ratkaisu lukuisiin eri teollisuussovelluksiin. VegaPuls:n virittämiseksi säiliötä ei tarvitse erikseen täyttää tai tyhjentää, joten käyttöönotto on helppoa.
Kompakti korkeataajuuksinen tutka soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää tarkkuutta. Jopa pienikokoisilla antenneilla saavutetaan hyvä signaalinkohdistus.
Matalataajuksinen C-kaistan signaali tunkeutuu vaahdon ja voimakkaan kondensaaton läpi, ja on näin ollen soveltuvin vaihtoehto hankaliin prosessiolosuhteisiin.
Välittämättä höyrystä, kaasukerroksista tai paineen ja lämpötilan vaihtelusta,
VEGAPULS mittaa luotettavasti mitä erilaisimpien tuotteiden pinnan korkeutta.
Kiintoainesovelluksissa käytetään korkeataajuuksista K-kaistan tekniikkaa. Hyvän suuntautuvuutensa ansiosta siiloissa olevat rakenteet tai seinille kertyvät materiaalikerrostumat eivät häiritse mikroaaltotutkaa.
Erinomaisen herkkyyden ja kiintoainesovelluksiin kehitetyn elektroniikan ansiosta saadaan luotettavat mittaukset erilaisista materiaaleista jopa 70 metrin etäisyyksiin asti.
Mittausperiaate on tunteeton pölylle, täyttömelulle, pneumaattisessa täytössä
syntyville turbulensseille sekä lämpötilavaihteluille.
Saatetussa pinnankorkeuden mittauksessa korkeataajuusmikroaaltoimpulssit johdetaan vaijeria tai sauvaa pitkin. Pulssit heijastuvat takaisin mitattavasta pinnasta ja ne vastaanotetaan tutkan elektroniikkaan. Elektroniikka suorittaa kaiun evaluoinnin ja muuntaa tiedon pinnankorkeustiedoksi. Laitteet toimitetaan mittausalueaseteltuna vaijerin tai sauvan pituuden mukaan. VEGAFLEX-antureita on mahdollista lyhentää myös jälkikäteen.
Tiheyden vaihtelut, höyryn muodostus, voimakkaat lämpötilan tai paineen vaihtelut eivät vaikuta mittaustulokseen. Myöskään anturin likaantuminen ei aiheuta ongelmia.
Ideaali sovellus on mittaus mittauskammiossa, jossa jopa dielektrisyysvakioon 1,6 saakka olevia nesteitä voidaan mitata.
Tyypilliset ongelmat, voimakas pöly, täyttömelu tai kondensoituminen eivät vaikuta VEGAFLEXin luotettavuuteen. Myöskään materiaalien vaihtuminen esim. kuiva hiekka/märkä hiekka tai keon muoto eivät vaikuta mittaustulokseen.
VEGAFLEX toimitetaan esiohjelmoituna, joten erillistä käyttöönottoa ei tarvita.
Mittausperiaate on kehitetty rajapintojen mittaamiseksi. Mikroaaltosignaali heijastuu toisen kerran, mikäli rajapinnan dielektriivisyysvakio on erilainen.
Tyypillinen sovellus on vesi/liuotin tai vesi/öljy rajapinta.
Mittauksen etuna on, että siinä ei ole liikkuvia osia, eikä se ole riipuvainen tiheyden vaihteluille. VEGAMET 625 signaalinkäsittely-yksikön avulla molemmista
pinoista saadaan pinnankorkeus tieto.
Lue lisää:
Kiitos yhteydenotostasi, asiantuntijamme käsittelevät sen pian.
Haluatko pysyä ajan tasalla palvelu- ja tuoteuutuuksistamme?
Lähetämme kahta ammattilaisille suunnattua uutiskirjettä noin 4vk välein – alta voit valita itseäsi kiinnostavan aihealueen.