Kemianteollisuus on luonnontiedettä vahvasti hyödyntävää tuotantoa. Tyypillistä sille on jatkuva kehitys, jolla saavutetaan globaaleja ratkaisuja elämäämme - luonnonvaroja ja ympäristöä säästäen.
Kemianteollisuudessa ratkaisuja kokeillaan aluksi pilottiprosesseissa ja kehittyessään niistä saatuja hyötyjä ja ratkaisuja ryhdytään valmistamaan suuressa mittakaavassa ja maailmanlaajuisesti.
Öljynjalostuksessa raakaöljy jalostetaan tislaamalla jakeiksi ; kaasut, bensiinit , petrolit , kaasuöljyt ja pohja-öljyt.
Uusiutuvia luonnonvaroja raaka-aineina käyttävässä biopolttoainetuotannossa valmistettuja jakeiden sisältämiä kemiallisia yhdisteitä muutetaan ja niitä jatkojalostetaan erilaisten reaktioiden avulla.
Koska prosessissa käsitellään herkästi syttyviä ja myrkyllisiä hiilivety-yhdisteitä korkeissa paineissa ja lämpötiloissa, on tuotannon turvallisuus ja luotettavuus kriittisen tärkeää. Tämän vuoksi prosessilaitteiston sekä materiaalien on oltava soveltuvia jatkuvaan ja turvalliseen tuotantoon.
Myös mittalaitteet, joilla prosessin toimintaa valvotaan ja säädetään, tulee olla soveltuvia tähän.
Petrokemian tuotteet eivät ole seoksia vaan ne ovat yksittäisiä yhdisteitä ja jatkojalostusprosessien lähtöaineita. Hiilivetypohjaisina aineina ne ovat syttyviä ja myrkyllisiä tuotteita. Petrokemian lopputuotteita ovat erilaiset liuottimet ja muovit.
Petrokemian prosessin tärkein vaihe on krakkaus. Krakkaukseen käytettävät syöttöaineet saadaan öljynjalostamoilta. Jotta krakkauksen hyötysuhde eri syöttöaineilla olisi mahdollisimman korkea, taloudellinen, jatkuva ja turvallinen, on prosessia ohjattava hallitusti. Siihen tarvitaan mittauksia, joilla reaktioita voidaan seurata nopeasti ja tarkasti.
Eteenimuovit valmistetaan polymeroinnilla eteenilaitokselta tulevalla eteenikaasulla korkeassa paineessa. Polymeerien ja muovirakeiden pintamittaus tuotannossa ja varastoinnissa asettaa haasteita prosessille. Nykyisin mittaukset voidaan toteuttaa luotettavasti koskettamattomalla menetelmällä kohteissa joissa tuote ei saa kontaminoitua.
Kemian tuoteteollisuuden tuottajat kohtaavat useita haasteita. Tutkimusten tuottamat uudet innovaatiot ja niiden kaupallistaminen ovat avainasemassa asiakkaan tarpeiden tyydyttämiseksi kannattavasti. Samaan aikaan pitää keskittyä huomisen tarpeiden tyydyttämiseen.
Globalisaation myötä kemian perusteollisuuden kilpailu on kiristynyt ja marginaalit pienentyneet. Samaan aikaan kasvava ympäristötietoisuus sekä työturvallisuuden vaatimukset asettavat oman paineensa kemianteollisuuden toimijoille.
Kemian perusteollisuudessa on sekä jatkuvia että eräprosesseja. Nämä kummatkin asettavat erilaisia vaatimuksia prosessin ohjaukselle ja siinä käytettäville laitteille. Jatkuva prosessi asettaa korkeat vaatimukset laitteiden ja instrumenttien tuottavuudelle, kestävyydelle, luotettavuudelle, kannattavuudelle sekä stabiiliudelle. Eräprosessin pitää taas olla mahdollisimman joustava ja mahdollistaa erilaisten tuotteiden valmistuksen.
Kontram Oy tarjoaa maailman johtavien valmistajien tuotteita paineen/paine-eron ja virtauksen sekä pinnankorkeuden mittaamiseen. Kontramin myyntihenkilöstön pitkäaikainen kokemus prosessiteollisuuden haasteellisista kenttälaitesovelluksista takaa toimintavarman ja tarkan mittauksen vaikeimmissakin kohteissa.
Tarkka mittaus on yksi tärkeistä parametreistä hyvässä, tuottavassa ja ympäristöä huomioivassa teollisten prosessien ohjauksessa. Lisäksi kaasuanalysaattorilta vaaditaan pitkän ajan stabilisuutta, mahdollisimman pitkää käyttöikää ja erityisesti vähäistä huollontarvetta.
Servomexin valmistamat prosessianalysaattorit kattavat suuren osan sovelluksista, joissa vaaditaan Ex-luokiteltua laitetta, korkeaa suojausluokitusta tai seinä- tai paneeliasennusta mittaamaan kuumaa ja kosteaa tai kuivattua näytettä.
Poltonohjausanalysaattoreissa käytettävät mittausperiaatteet perustuvat Zirconia-, Laser- ja hapen paramagneettisuutta käyttäviin tekniikoihin.
Kiitos yhteydenotostasi, asiantuntijamme käsittelevät sen pian.
Haluatko pysyä ajan tasalla palvelu- ja tuoteuutuuksistamme?
Lähetämme kahta ammattilaisille suunnattua uutiskirjettä noin 4vk välein – alta voit valita itseäsi kiinnostavan aihealueen.